Dave van Dam Sport Schaatsen en Skeelers Haastrecht Snel Hout- en Rubberhandel

Dave van Dam Inline Cup Gouda: kleurrijk skeelerfeest onder grijze hemel

Op zaterdag 2 juni was SC Gouda gastheer voor de vierde Dave van Dam Inline Cup met een baanprogramma voor alle categorieën en aansluitend een marathon voor Kadetten, Junioren, Senioren en Masters. Een hele dag zoemden de kleine wieltjes over het snelle asfalt van de Goudse wieler/skeelerbaan. De hemel boven Gouda was de gehele dag grijs en, helaas, tijdens de marathon viel een buitje, maar de bontgekleurde inline-skaters en blije gezichten op het podium en ook in het publiek zorgden voor het spreekwoordelijke zonnetje. 

Dave van Dam Inline Cup Gouda: kleurrijk skeelerfeest onder grijze hemel

Op zaterdag 2 juni was SC Gouda gastheer voor de vierde Dave van Dam Inline Cup met een baanprogramma voor alle categorieën en aansluitend een marathon voor Kadetten, Junioren, Senioren en Masters. Een hele dag zoemden de kleine wieltjes over het snelle asfalt van de Goudse wieler/skeelerbaan. De hemel boven Gouda was de gehele dag grijs en, helaas, tijdens de marathon viel een buitje, maar de bontgekleurde inline-skaters en blije gezichten op het podium en ook in het publiek zorgden voor het spreekwoordelijke zonnetje. Met een goede opkomst van rijders (90 in het baanprogramma en 50 in de marathon) was het een goed bezocht evenement. De vele clubtenten in het (hoge) gras naast de baan en het talrijke publiek zorgden voor een gezellige campingsfeer en de speciaal ingericht cateringtent zorgde voor lekker hapjes en drankjes; de EHBO had het niet druk.

In het baanprogramma stonden een 100m sprint, een 800m tijdrit, “1.000”m en 1.200m inline, een slalom voor de jongsten en puntenkoersen op het wedstrijdaffiche. Na afloop konden Evi de Vries (DP4), Sara Pols (DP3), Hidde de Vries (HP3), Vita van Deuren (DP2), thuisrijder Noah Epping (HP2), Isa Leroy (DP1), Asif Muhammad (HP1), Lataesha Narain (DKA), Jorn de Vries (HKA), thuisrijdster Sanne Teekens (DS/Jun) en Jelle Strienstra (HS/Jun) de gouden medailles in ontvangst nemen. In het ochtendprogramma werden de medailles uitgereikt door de hoofdsponsor van de Midden Nederland-competitie: Dave van Dam.

Net na de start van de marathon (over 19 of 13 ronden) op het snelle en uitdagende parcours van 1.250m met linkse en rechtse bochten begon het helaas te regenen. De inline-skaters waren hier kennelijk niet op bedacht want vrijwel niemand reed op regenwielen. Een bandenwissel zat er niet in en dat betekende dat de rijstijl op het snel nat en glad wordende asfalt moest worden aangepast en dat ging de meeste rijders goed af. Topper Tom van Vliet denderde onbedreigd af op de eindoverwinning, bij de Dames was de overwinning voor Sanne Teekens die ook al het baanprogramma op haar naam schreef. De andere winnaars: Randi Dekker (DKA), Timo Lamme (HKA) en Wouter Walta (Masters).

Prachtige foto’s van deze wedstrijd zijn ook te vinden op de facebookpagina van Bert Kool.

De volgende Dave van Dam Inline-Cup vindt plaats in Nijkerk op zaterdag 23 juni 2018. 

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: ssh2: Unable to initialize module Module compiled with module API=20100525 PHP compiled with module API=20131226 These options need to match

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: